Esteettömyys

Kriittisen Gallerian tilat ja Taiteen talon sisäpiha eivät ole täysin esteettömiä. Sisäänkäynnit Hämeenkadun, Nunnankadun ja Brinkkalan sisäpihan kautta ovat epätasaista mukulakivetystä.

Kriittinen Galleria sijaitsee katutasossa Taiteen talon ja Brinkkalan sisäpihoja yhdistävän porttikongin vieressä C-rakennuksessa.

Taiteen talon Nunnankadun sisäänkäynnin portilta on esteetön kulku piha-alueelle ja Brinkkalan pihan mukulakiveykseen on tehty kulkua helpottava kivipolku, mitä pitkin pääsee Kriittiseen Galleriaan. Pihat on kivetty mukulakivellä. Kiveyksellä on hiekkaa ja piha on paikoittain kalteva. Gallerian ulko-ovella on kynnys, gallerian ovi ei aukea automaattisesti ja se on raskas avata. Oven leveys on 83 cm oven ollessa kokonaan auki.

Opaskoirat ja lemmikkikoirat ovat tervetulleita galleriaan. Pidäthän koirat kuitenkin kytkettynä koko vierailun ajan. Pyydämme huomioimaan, että näyttelytilassa esillä oleviin teoksiin ei saa koskea vierailun aikana, ellei toisin mainita.

Kriittisessä Galleriassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Toivotamme tervetulleiksi kaikki alueen asukkaat ja vierailijat. Emme salli tiloissa väkivaltaa, rasismia, häirintää emmekä syrjivää käytöstä tai kielenkäyttöä. Kunnioita tilaisuuksissamme toisia ihmisiä äläkä tee heistä oletuksia tai yleistyksiä. Jos joudut kokemaan epämukavan tilanteen tai koet/näet epäasiallista kohtelua, toivomme, että kerrot siitä mahdollisimman pian Kriittisen Gallerian henkilökunnalle.

Kriittisessä Galleriassa ei ole yleisö-WC:tä. Lähimmät esteettömät yleisö-WC:t löytyvät Taiteen talon E-tehdasrakennuksen 1. kerroksesta. Lisäksi sisäpihoilla toimivat kahvilat Café Elephanten ja Kirjakahvila, myös näistä löytyy kahvilan asiakkaille wc-tilat.

C-rakennus sijaitsee rakenteilla olevan Kilta Gallerian ja elokuvateatteri Kino Killan työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa muutoksia kulkureitteihin vuoden 2024 aikana.

Pyydämme huomioimaan, ettei pihalla ole asiakaspysäköintiä. Kriittiseen Galleriaan on aina vapaa pääsy.

(Mahdollisista erillisistä maksullisista tapahtumista ilmoitamme erikseen nettisivuillamme.)

Lämpöisesti tervetuloa!