DAVIDE BUGARIN, ADAM CASTLE: SORE THROAT

Sore Throat -teoksen tekijät kuvailevat teostaan näin:

Sore Throat on interaktiivinen elokuva, joka tarkastelee seinän läpi kuuluvien äänien vaikutusta queer-ihmisiin ja queer-tiloihin Filippiineillä, missä äänien tulkintaan vaikuttavat hirviömytologia sekä kolonisaation ja keskiluokkaistumisen aiheuttamat vääristymät.

Näytöllä teatterin taustakankaan muovautuvat seinät yrittävät tarjota suojaa tai eristää ääntä. Tässä illuusioiden maailmassa hirviöt ovat läsnä vaikka niitä ei aina tunnista. Torjunnan ja itsekritiikin pyörteissä musiikki ja asut tempaisevat yksin esiintyvän artistin Luzonin maaseudulta Manilaan. Ääni ravistelee tämän ristiriitaisen maailman totuuksia.”

Kriittinen Galleria tuo Turkuun elokuussa 2024 skotlantilaista elokuva- ja mediataidetta. Esillä on kaksi teosta. Niiden aiheita ovat: black culture / POC culture, sukupuolen moninaisuus, seksuaalivähemmistöjen kokemukset — ja valkoisesta, heteronormatiivisesta normista poikkeavien ihmisten kokemukset ja asema.

Kriittisen Gallerian omissa tiloissa on esillä Rhys Hollisin ja työryhmän (Andrea Baker, Divine Tasinda, Kheanna Walker) elokuva nimeltä OMOS (2022). Kriittisen Gallerian ulkopuolella — vielä nimeämättömässä paikassa — on esillä Adam Castlen & Davide Bugarinin interaktiivinen videoteos Sore Throat / Magang Lalamunan (2023)

Kummankin teokset ovat Edinburghissa, Skotlannissa toimivan POLLYANNA:n tuotantoja. POLLYANNA on queer-kulttuurikeskus (https://pollyanna.org.uk/), joka kuvailee toimintaansa näin:

“Tavoitteemme on nostaa kabareen, elokuvan ja taideprojektien avulla esiin LGBTQ+-artisteja, kannustaa taiteilijoita kokeilemaan uusia ideoita ja luoda tiloja, joissa yhteisöt voivat verkostoitua ja inspiroitua olemaan luovia.”

https://pollyanna.org.uk/OMOS
https://pollyanna.org.uk/Sore-Throat