RHYS HOLLIS, ANDREA BAKER, DIVINE TASINDA, KHEANNA WALKER: OMOS

OMOS-elokuvan tekijät kuvailevat teostaan näin:

”Liikkuvaa kuvaa ja performanssia yhdistävä projekti OMOS on kunnianosoitus mustille ihmisille, jotka osallistuivat 1500-luvun kuninkaallisen hovin esityksiin. Projekti juhlistaa myös tämän päivän mustaa performanssitaidetta.

Neljän mustan esiintyjän paluu Linnaan on kunnianosoitus historiallisille esiintyjille. Esiintyjät ottavat tarinan takaisin hallintaansa dragin, tanssin, oopperan ja tankotanssin keinoin Shakespearesta innoituksensa saaneessa metsässä sekä linnassa. OMOS ammentaa menneestä ja suuntaa katseen tulevaan hyödyntäen queer-kabareen tekniikoita.”

Kriittinen Galleria tuo Turkuun elokuussa 2024 skotlantilaista elokuva- ja mediataidetta. Esillä on kaksi teosta. Niiden aiheita ovat: black culture / POC culture, sukupuolen moninaisuus, seksuaalivähemmistöjen kokemukset — ja valkoisesta, heteronormatiivisesta normista poikkeavien ihmisten kokemukset ja asema.

Kriittisen Gallerian omissa tiloissa on esillä Rhys Hollisin ja työryhmän (Andrea Baker, Divine Tasinda, Kheanna Walker) elokuva nimeltä OMOS (2022). Kriittisen Gallerian ulkopuolella — vielä nimeämättömässä paikassa — on esillä Adam Castlen & Davide Bugarinin interaktiivinen videoteos Sore Throat / Magang Lalamunan (2023)

Kummankin teokset ovat Edinburghissa, Skotlannissa toimivan POLLYANNA:n tuotantoja. POLLYANNA on queer-kulttuurikeskus (https://pollyanna.org.uk/), joka kuvailee toimintaansa näin:

“Tavoitteemme on nostaa kabareen, elokuvan ja taideprojektien avulla LGBTQ+-artisteja esiin, kannustaa taiteilijoita kokeilemaan uusia ideoita ja luoda tiloja, joissa yhteisöt voivat verkostoitua ja inspiroitua olemaan luovia.”

https://pollyanna.org.uk/OMOS
https://pollyanna.org.uk/Sore-Throat