SUSANNA VUORIO: MAALAUKSIA

Kriittisen Gallerian toinen näyttely esittelee turkulaisen Susanna Vuorion öljyvärimaalauksia. Hän käsittelee teoksissaan arkea, köyhyyttä ja vanhenemista.

Näyttelyn teoksia ei ole aiemmin nähty Turussa. Suurin osa on valmistunut tänä keväänä.

Yksi näyttelyn maalauksista on nimeltään “Leikataan”. Se kertoo heistä, joihin Suomen tämänhetkisen hallituksen leikkaukset osuvat. Eräissä muissa näyttelyn teoksissa Vuorio keskittyy kuvaamaan vanhenemisen kokemusta.

Vuorio ei halua saarnata. Eikä vain kuvittaa jo lukkoon lyötyjä näkemyksiä. Hänelle maalaaminen on ajattelua ja tarinankerrontaa ilman sanoja.

Hänen aiheensa ovat usein apeita, mutta hän pyrkii käsittelemään niitä myötätuntoisesti ja myös huumorilla.

Rönsyilevällä ja improvisatorisella sivellintyöskentelyllään hän kannustaa katsojaa samaistumaan maalaustensa henkilöihin, tilanteisiin ja elämän räminään.

Susanna Vuorio (s. 1977) on Lahdessa syntynyt taidemaalari. Nykyisin Vuorio asuu ja työskentelee Turussa. Hän opiskeli Vapaassa Taidekoulussa maalausta ja valmistui taidemaalariksi vuonna 2006. Vuorion töitä on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Hänen teoksiaan on mm. Suomen Valtion, Wihurin Säätiön, Tampereen Taidemuseon ja Baswaren kokoelmissa. Vuorio on yksi Kriittinen Galleria ry:n perustajajäsenistä.

Susanna Vuorio kiittää työskentelyn tukemisesta Suomen Kulttuurirahastoa ja Taiteen edistämiskeskusta.